Veganske Æbleskiver

Rød Pikant OstH

Jeg har brugt og gjort:
1 l. usødet neutral Soya mælk (Grøn)
½ økologisk citron (al saften fra den halve citronen)
Lidt salt mellem fingerspidserne.
½ dl vand.

Mælken alene satte jeg til at koge, ikke så der kommer bobler, men så du kan holde fingeren i mælken, uden at det gør alt for ondt. Lod det så der under låg i 10-12 minutter uden at røre i det. Jeg brugte glaslåg, for at kunne se om det nu hold boblerne væk.
Imens blandede jeg vand, saft og salt og rørte i det, indtil salten var smeltet.

Da jeg var klar, så hældte jeg forsigtigt mælken over i min blanding i en tynd og langsom stråle, og forsøgte hele tiden at ramme saften (for at det kan skille så fint) bagefter rørte jeg ganske forsigtigt med en træske et par gange. Det ligner sådan noget baby gylp, men det er sådan det skal se ud 😉

Hvis du har sådan en sigte ting (som man bruger når man hælder vand fra kogt pasta er det perfekt), eller en si, sæt den ned i en større skål og læg et rent viskestykke i den, med siderne oppe, så det nærmest er en dobbelt si, og hæld så din blanding herover.
Pak viskestykket sammen om “ohsten” med lidt pres på, der løber klar væske fra og det er fint. Så længe det er klart, det må ikke blive hvidt.
Jeg brugte to tomme isbøtter fyldt med vand som pres, prøv dig frem, og lad det stå ca ½ time.

Jeg smagte til med en fintsnittet soltørret tomat,
1 fed presset hvidløg,
1 tsk lys Tahin,
1 tsk løgpulver,
½ tsk salt,
4 spsk gærflager, (Kan købes i Matas, også online)
lidt røget paprika.

Og så blendede jeg hele herligheden. Mit var lidt for tørt, så jeg tilsatte 5 spsk af det væde som var løbet fra.

 

Skriv gerne en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den Du er velkommen til at stile spørgsmål, eller dele din mening her.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske Æbleskiver