STOPhormon

(stophormon) Forklaring.

Ved blodprøven blev der fyldt 13 forskellige blodprøveglas, MEN – det er stadig kun 1 enkelt stik. Det er også kun første gang at der skal tages så mange prøver, og det er for at sikre sig at Zeb/den unge er helt rask. Ved hvert besøg, tages der ny blodprøve. Bl.a måles Calcium og vitamin D niveau. Blodprocent, sukker og fedtstofskifte, lever/nyrefunktion og blodstørkningsevne.

Dexter scanneren kommer man i ved allerførste besøg på Vækst og Reproduktion, og så igen 2 år efter osv. Dette gøres for at måle kalken i knoglerne.

Hvert år scannes venstre hånd, for at se hvor meget den unge vokser.

Det er ikke kun den unge der skal måles og vejes, men også begge forældre – hvis det er muligt. Vi kunne af gode grunde ikke få målt og vejet far, så det måtte vi sjusse os til. Dette er også ved hvert besøg, for den unges vedkommende.

Teamet derinde består af 2 professorer og en afdelingssygeplejerske med ekspertviden i hormonbehandling af børn og unge.

Hormonet fungere sådan at det går ind og blokere for fødsels hormonet. Hvis man så senere fortryder, stopper man bare behandlingen og den normale pubertet fortsætter. Dette “stop” skaber ro og tid til at den unge kan blive sikker i sit valg.

Vi er blevet tilbudt at efter tredje besøg på V&R kan Zeb få SH ved egen læge, hver anden gang. Men lad os nu se om det ikke bliver ændret.

Skriv gerne en kommentar

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den Du er velkommen til at stile spørgsmål, eller dele din mening her.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STOPhormon