Rød Pikant OstH

Pebernødder ala Zeb

250 g naturli smørblok
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1½ tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl soya crusine fløde (den røde)
500 g mel

Smør og sukker røres, til sukkeret er rørt godt ud. Soyafløden piskes i (laveste hastighed i starten!!).
Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der opnåes en nogenlunde fast dej.
Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tril dem. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden. Jeg bruger 2 bageplader, så bunden bliver skånet.
Derudover stiller jeg dejen på køl i minimum 2 timer inden jeg ruller og bager den.

 

2 kommentarer

  • Danny Andersen

    Husk nu at minde Zeb på at bage ekstra her til jul 2020. Så ved i hvor der gerne må havne nogen ;-

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød Pikant OstH